Een variant op de bekende lasagne, maar dan met heel weinig koolhydraten en vet.
Deze groente lasagne is erg laag in calorieën, maar vult zeker goed door alle groentes.
Je kunt het eten als bijgerecht, maar ook als hoofdmaaltijd.
Is maar net hoeveel je opschept.
Daarnaast kun je toevoegen en variëren met wat je maar wilt.
Liever niet vegetarisch?
Voeg wat kip, tonijn of mager gehakt toe en je lasagne is voorzien van nog meer eiwitten.
Heerlijk voor de koude dagen en nog super simpel ook!
Ingrediënten:
1 aubergine
1 courgette
2 grote tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
200 gram hüttenkäse
Italiaanse kruiden
tijm
beetje peper
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken (gebruik hiervoor een dun schiller of kaasschaaf)
-Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie, bak spray of olijfolie
-Snijd ook de ui, knoflook en de tomaten in dunne plakken
-Begin in de ovenschaal met een laagje aubergine, zodat de hele onderkant bedekt is
-Beleg zo om en om alle producten
-Vergeet niet de tomatenpuree er netjes tussen te verdelen, ook kun je de kruiden er lekker twee keer naar smaak tussen strooien
-Maak het aan de bovenkant af met de hüttenkäse, zodat die lekker kan smelten in de oven
-Laat alle ingrediënten voor 20 minuten gaar worden
-Daarna is die klaar om gegeten te worden
Enjoy!
*Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!
Laag in calorieën - Vegetarische groente lasagne
Views:
0 Kommentare:
Post a Comment