Ik hou van variatie, dus laatst maakte ik weer een lekker gezond cakeje met nieuwe ingrediënten.
Het lijkt een hele lijst benodigdheden, maar eigenlijk zijn dat alleen maar kleine toevoegingen.
Ik vindt dit soort simpele recepten echt heerlijk om te maken.
Daarnaast is het zo handig. Je snijdt de cake in plakjes en vriest ze met wat aluminiumfolie in.
Zo heb je altijd een gezond verwenmomentje in huis.
Je kunt het laten ontdooien, maar je kunt hem ook voor een minuut in de magnetron leggen.
Zo heb je in no-time iets lekkers om te happen.
Je haalt ongeveer 16 plakjes uit deze cake.
Ingrediënten:
200 gram quinoa vlokken
60 gram eiwitpoeder (cookies &cream van de body en fit)
*elke smaak is mogelijk
3 ei eiwitten
1 heel ei
200 ml amandelmelk/magere melk
100 gram blauwe bessen
1 el cacao
2 tl kaneel
1 tl koek- en speculaaskruiden
1 tl bakpoeder
beetje zoetstof
1 el honing/agave syrup (optioneel)
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 170 graden
-Mix alle ingrediënten goed door elkaar in een kom
*het beste kun je de bessen als laatste toevoegen
*hiervoor kun je ook diepvries bessen gebruiken
-Neem een cake vorm en spray deze even in met PAM/bakspray of gebruik wat olijfolie
-Verdeel het beslag in de cakevorm en zet hem in de oven
-Na ongeveer 40 minuten is de cake klaar
-Houd dit even goed in de gaten en check de binnenkant met een satéprikker
-Wacht even met snijden tot dat de cake goed is afgekoeld (of niet);p
Enjoy!
Macro's per stukje cake:
79 calorieën
Koolhydraten: 9.8 gram
Eiwitten: 6.6 gram
Vetten: 1.5 gram
Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!
Quinoa cake met blueberries
Views:
Category:
0 Kommentare:
Post a Comment