Appeltaart in de vorm van een reep!
Het kan allemaal. Smaakt super lekker en is daarnaast lekker energierijk.
Goed voor na het sporten om je glucose level weer aan te vullen, maar ook als gezond tussendoortje.
Eventueel kun je voor extra voedingswaarde nog rozijnen of noten aan het beslag toevoegen.
Hierdoor word de reep calorierijker.
Je kunt de repen invriezen en makkelijk mee nemen voor onderweg.
Snijdt de repen zo groot als je zelf wilt.
Ingrediënten:
100 gram spelt meel
100 gram magere kwark
1/2 appel
beetje koek- en speculaas kruiden
beetje kaneel
1/2 tl bakpoeder
eventueel een beetje zoetstof
optioneel: handje rozijnen, wat noten
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 150 graden
-Snijd de halve appel in kleine stukjes fijn (het kan met- en zonder schil)
-Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed door elkaar tot een grote deegbal
*dit kan het beste gewoon met je handen
-Neem een langwerpige bakvorm of eventueel een cakeblik
*ik gebruikte twee kleine cakevormpjes
-Vet deze even in met PAM-spray, Bak-spray of eventueel kokosolie/olijfolie
-Druk het beslag hierin aan en maak het ongeveer 2/2.5 cm dik
-Zet de repen nu voor ongeveer 20 minuten in de oven
-Als ze mooi wat bruiner zijn geworden kunnen ze eruit
-Snijd ze in mooie repen of stukken
-Klaar om op te eten:)
Enjoy!
Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!
Appeltaart reep - goed voor na het sporten!
Views:
Category:
0 Kommentare:
Post a Comment